Thomas Goletz
Fødselsadg: 13. oktober 1966

Race: Menneske
Kendetegn:

Thomas er opfinderen og tegneren bag Diddl og betragtes derfor som Diddl’s far. Han har tegnet lige siden han var helt lille og ses ofte med en blyant eller pensel i hånden. Thomas bor sammen med sin dejlige kone i en lille landsby ikke langt fra Diddl Værkstedet i Tyskland. Han betragtes som en ærlig, kærlig, optimistisk, livsglad person, som stadig har et stort legebarn gemt i sig – og mange af disse gode kvaliteter har han formået af videregive til Diddl. Thomas er dog i modsætning til Diddl et meget privat menneske, der hellere lader sine figurer føre an i offentlighedens søgelys, end han selv ønsker at vise sig frem. Thomas’ mål med sine tegninger er at trylle glæde ind i folks hjerter med de knusekrammelige Diddl motiver samt søde og humørrige tekster

Diddl
Fødselsdag: 24. august 1990
Race: Springmus
Kendetegn:
Diddl er en glad og aktiv lille springmus med et kæmpe hjerte, masser af optimisme og et evigt godt humør.Det mest i øjenfaldende ved ham er nok de store dejlige springmuse fødder, der giver ham mulighed for at springe lystigt fra sted til sted og give knus, hvor det er tiltrængt. Det bedste Diddl ved er netop at kramme, give knus og gøre andre i godt humør. Derudover elsker han at gå på eventyr med sine gode venner, at hygge med et godt stykke ost i sin lille ostehule på Diddl Værkstedet, og at ligge på en eng i solen og tælle lammeskyer med sin allermest bedste veninde og kæreste Diddlina.

Diddlina
Fødselsdag: 1. maj 1991

Race: Springmus
Kendetegn:

Diddlina er den yndigste lille springmusepige, som Diddl har meget svært ved at stå for. Tilsammen udgør Diddlina og Diddl også et ideelt par, fordi de altid forstår hinanden, er helt på samme bølgelængde, har samme interesser og sågar samme yndlingsret, nemlig OST. Diddlina er meget feminin og romantisk anlagt. Hun pynter sig gerne med blomster og sløjfer og er ikke af vejen for at vise Diddl sin springmusekærlighed med store smækkys. Hun fascinerer især Diddl sådan som hun yndefuldt og med sit altid gode sind opfører sig i forskellige situationer. De eneste tidspunkter, hvor hun godt kan miste besindelsen er hvis man glemmer hendes fødselsdag eller andre mærkedage – så det gør man ikke…

Pimboli
Fødselsdag: 13. december 1998

Race: Teddybjørn
Kendetegn:

Den honningglade Pimboli blev født i en fjern provins i Sydvestkramgolien. Efter Diddl på spektakulær vis havde truffet ham, blev Pimboli hurtigt en af hans allernærmeste og kostbareste venner. Pimboli er en lille, tryghedskrævende knusekrammelig bamse, der er lettere klodset, nervøs og til tider noget langsom og glemsom. Men han er helt ustyrlig kærlig, særdeles trofast og altid parat til at give en hjælpende hånd. Hans barnlige sind kombineret med hans nysgerrige og lidt klodsede fremtoning gør ham til en elskelig ven, som enhver har lyst til at knusekramme.
Wollywell
Fødselsdag: 6. juni 1996

Race: Sort får
Kendetegn:

På hans helt egen naive og forvirrede måde, kommer Wollywell, det harmløse og generte lille, sorte får, næsten altid galt af sted. Han snubler regelmæssigt og vælter alt for tit skrøbelige ting, tramper tankeløst rundt i nyrevne grøntsagshaver eller spiser folks nysåede blomster mens han står i sine egne tanker. Hans opførsel synes helt uforståelig for de stakkels ofre for hans klodsethed, hvilket har givet Wollywell et ry som "landets sorte får" – en titel han lever alt for godt op til. Pga. hans klodsethed har Wollywell et stort behov for beskyttelse fra sine venner og er evigt taknemmelig for ethvert trøstende ord eller skulder at græde ud ved, da han samtidig har meget let til tårer.


Vanillivi

Fødselsdag: 7. juli 1996

Race: Hvidt LykkeFår
Kendetegn:

Som en hvid vatkugle springer Vanillivi næsten uafbrudt rundt på den frodige eng, munter og tilfreds,hvor hun med sikkerhed opsporer yndlingsspisen: lækre firkløvere. Hun er lykkebringeren i Diddl's vennekreds. Det hedder sig, at Vanillivi bringer lykke og held til dem, der klapper hende blidt og ømt.  Hun holder meget af at ligge på engen og finde forskellige figurer i de hvide lammeskyer.
Vanillivis største drøm er en dag at kunne hoppe fra sky til sky og synes i øvrigt at det er skægt, når Diddl tæller får inden han skal falde i søvn.

Merksmir
Fødselsdag: Merksmir kan huske stort set alt, men en ting har han glemt - nemlig datoen for hans egen fødselsdag!

Race: BogOrm
kendetegn:

Med læselampen på hovedet og hornbrillerne foran de små, nærsynede øjne, gnasker Merksmir sig dagligt gennem stribevis af tykke bøger for derigennem at forsøge at stille sin umættelige sult efter at tilegne sig ny viden. Den venlige orm er nærmest et omvandrende leksikon - og en uundværlig ven, der altid har et passende svar parat til ethvert spørgsmål.

Mimihopps
Fødselsdag: 14. januar 1999

Race: Sølvræv kanin (mor var en kanin, far var en ræv)
Kendetegn:

Mimihopps er en nuttet, blød sølvræv kanin og er bedste ven og legekammerat med Pimboli. Hun hopper dagdrømmende og små syngende rundt på hendes egen, helt specielle og kendetegnende "Mimihopsadaisy" måde med et glimt i øjet, som kan vinde enhvers hjerte.Hendes umodne og uskyldige facon minder mere om Pimboli og Diddl end Diddlina. Mimmihopps er slet ikke nær så sofistikeret og feminin som Diddlina. Mimihopps er meget yngre og hendes forhold til Pimboli er derfor også mere som et "barnligt-sandkasse-venskab" end en stor, hot romance. Dog ses de to af og til små kyssende for sjov, holdende hinanden blidt i poterne eller nussende hinanden kærligt.

Ackaturbo
Fødselsdag: 12. december 1998

Race: Rødhalet MiniRavn
Kendetegn:

Ackaturbo er en ægte spasmager og Diddl’s og Pimboli’s bedste ven. Han bor i toppen af det kæmpestore træ, som står netop ovenfor Diddl’s ostehule, og som er udgangspunkt for hans utallige rundflyvninger i den helt særegne "Special-Ackaturbo-Flyve-Flagre-Teknik". Selvom Ackaturbo af og til kan være et nervefremkaldende vrøvlehoved og vovehals, så kan man altid regne med ham, både når der er eventyr i vente, eller hvis vennerne behøver hjælp.

Galupy
Fødselsdag:: 22. september 2002

Race: GaloppogosHest
Kendetegn:

Legende, glad og altid oplagt til nye eventyr og narrestreger, kommer GaloppogosHesten ridende i fuld galop gennem Diddl's Verden. Ingen dyr løber hurtigere end den! Af og til ses Galupy i vild rodeo-leg med de frække FrogBrothers, hvor han ynder at kaste dem af sig én efter én. Men han kan dog også lide det mere stille og rolige tempo og rider gerne Diddl og Diddlina ud til de mest springmuseromantiske picknik-steder. Som belønning får han et par kærlige klap af Diddlina og yndlingsæbler af Diddl. Galupy bor under et saftigt æbletræ på en frodig æbletræs-eng. Udover æbler elsker han western-musik, at ride i hurtig galop - og så har han en drøm om en dag at blive en rigtig cirkushest.

The FrogBrothers: 
Fritt, Fratt og Friedl

Fødselsdag: 29. februar 1992

Race: Frø
Kendetegn:

De tre Frø-Brødre, også bedre kendt som "The Frog Brothers" eller "De Frygtindgydende Frø-Brødre", forkortet "FFBs", strejfer rundt i Diddl’s Verden efter de for et stykke tid siden flygtede fra en billig Oste-Western.De tre frygtindgydende brødre finder en ustyrlig glæde ved at drille og lave slemme narrestreger med andre – og især overfor Diddl og hans venner. Fritt, den ældste af brødrene, er den kreative hjerne bag alle løjerne og overlader udførelsen af balladen til sine mindre brødre, Fratt og Friedl. De to ryger dog næsten uafbrudt i totterne på hinanden, da Fratt er utrolig klodset og Friedl opfører sig noget så tåbeligt.
Deres narrestreger mislykkes derfor næsten altid og ender stort set hver gang med at gå ud over dem selv, så det vil være fejlagtigt at betegne "FFBs" som en succesfuld trio.

Springmus
Race: Gnaver
Kendetegn:
- Diddl’s forfader, den ægte "ikke-tegnede-springmus"

Springmus er små gnavere i familie med ørkenrotterne, som hovedsagligt lever i tørre ørkenagtige områder. Oprindeligt kommer de fra den østlige del af Asien, Mongoliet, Kina, Nordafrika og den Arabiske halvø. I naturen er de sorte eller brunlige/sandfarvede, men der findes også hvide, som er blevet fremavlet i fangenskab. De lever i huler under jorden om dagen, men kommer op og spiser om natten. Springmusen adskiller sig fra andre mus ved at have meget lange bagben, dette gør faktisk at de kan minde om miniatyre kænguruer. Springmusen er i øvrigt det mindste nattedyr, der findes, da den kun er omkring 4 cm (uden halen vel at mærke). springmus er raske, livlige og nysgerrige. De trænger til godt med plads til at løbe og lege på, og kan hoppe op til 2,50 m. De kan være tamme og trives ikke alene, derfor må de have meget selskab.